Kwaliteitsverschillen in garage-sectionaldeuren.

Voor een leek is het moeilijk de verschillende kwaliteitsverschillen van aanbieders en merken te herkennen.

Aanbieders van garagedeuren kunnen in twee groepen verdeeld worden.

1. Merkleveranciers.

Er zijn in Nederland een aantal merkleveranciers die het eigen product nagenoeg helemaal in eigen beheer fabriceren. De belangrijkste en grootste merknamen zijn Hörmann, Crawford en Novoferm. Hörmann en Novoferm bevinden zich veelal op de particuliere woningbouwmarkt maar leveren ook industriële deuren. Crawford is vooral bekend om haar industriedeuren maar heeft ook dochterbedrijven die deuren voor de particuliere markt leveren. Voor de particuliere woningbouwmarkt wordt gebruik gemaakt van een dealernetwerk. Dit zijn veelal in garagedeuren gespecialiseerde bedrijven die vanuit hun showroom het door hen gekozen merk verkopen. Behalve de drie genoemde merken zijn er nog een aantal producenten waar ook eigen materalen geproduceerd worden in combinatie met aankoop van hardware van groothandelbedrijven.

 

2. Assembleurs en zelfbouwers

Een groot deel van de garagedeuraanbieders in Nederland kopen hun deuren bij assembleurs. Dit zijn bedrijven die panelen, loopwielen, scharnieren, veren en andere onderdelen betrekken bij diverse groothandelaren in sectionaldeuronderdelen en producenten van panelen. Met deze lossen componenten wordt er een deur gebouwd. Dit wordt ook wel assembleren genoemd. vandaar de naam assembleurs. Deze assembleurs bieden hun deuren aan de wederverkopers aan en kunnen op deze manier een zogenaamd private-label maken. Als de heer Pietersen garagedeuren verkoopt dan laat hij bij de assembleur een typeplaatje met Pietersen Deuren erop zetten waardoor lijkt dat hij zijn eigen deuren maakt.

 

Hoe uw keuze te bepalen?

Het is moeilijk aan te geven waar de kwaliteitsverschillen in zitten. Monteurs hebben de producten in handen en “proeven” het verschil in kwaliteit. Zij voelen feilloos aan welke materialen sterk en stijf zijn en welke deurpanelen minder van kwaliteit zijn. Iedere verkoper van zijn eigen deur zal zeggen dat de kwaliteit van de deur goed is. Daarom een tip voor het aankopen vna een deur!!

Vraag aan een familielid, kennis of vriend die werkzaam is in de bouw en wel met garagedeuren te maken heeft gehad wat volgens hem de beste deur is. Zij spreken uit ervaring en weten vaak ook hoe de nazorg geweest is bij eventuele calamiteiten en of de producent van de deur en/of elektrische aandrijving een betrouwbaar bedrijf is waar over vele jaren nog onderdelen voor de geleverde materialen te krijgen zijn. Als u al jarenlange gebruiker bent van een deur en u weet welk merk het is, dan kunt u uiteraard ook weer op dit merk vertrouwen en hiervan een nieuwe deur aanschaffen.

Wilt u mijn mening over uw deur? stuur een mail en ik zal u zo goed mogelijk adviseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *